2012. február 24., péntek

Egészségünkre! Sört, bort!

Két európai országban már receptre kapható a sör: aki Lengyelországban és Csehországban vesekő betegségben szenved, sörét a társadalombiztosítás fizeti! Ugyan itthon erre még várnunk kell, de lássuk, vajon tényleg vannak-e jótékony hatásai a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sör, bor és pálinka.

Hosszas kutatások végeredményeként állítják, hogy napi 20 gramm alkohol fogyasztása két és fél évvel hosszabbította meg a páciensek életét, azokhoz képest, akik egyáltalán nem ittak.
A sör és a bor az immunrendszer működésére jótékony hatással van, magas ásványi anyag, vitamin- és antioxidáns tartalma vírusfertőzések ellen is védelmet nyújt.

Rendszeres mérsékelt sör és borfogyasztás gátolja az artériákban a véralvadék és a lerakódások kialakulását, ezáltal a szívinfarktus-esély 50 %-kal csökkenhet, emeli a jó HDL koleszterint, csökkenti az ártalmas LDL koleszterint és jó hatású a vérkeringésre.

Hangsúlyozni kell, hogy valóban csak a mérsékelt fogyasztásnál lépnek fel a pozitív hatások, a túl sok fogyasztás változatlanul ártalmas!

A tanulmányok kimutatták, hogy a nélkülözhetetlen vitaminok és ásványi anyagok kombinációja éppen az alkohollal együtt növelik a szervezet elektrolit tartalmát, az enzim aktivitást, a hormonszintet, a vérkeringést,
az izom és anyagcsere folyamatokat, valamint fokozzák a vértestek képződését.

Ismertté vált, hogy 1 liter sörben ugyanannyi antioxidáns van, mint 4-5 adag gyümölcsben. Naponta fél liter sör a vesekő rizikót 40%-kal csökkenti. Egy milánói orvos-csoport a sörfogyasztást a leggazdaságosabb vesekő megelőzési módszerként javasolja. Egy átlagos sör kevesebb, mint 140 kalóriát tartalmaz, dobozonként, kb. 4 %-os alkoholtartalom mellett, így a mértékletes fogyasztása nem hizlal. Kísérletek kimutatták, hogy az árpa csírázása és malátává történő átalakulása során nagyon sok vitamin keletkezik. Különösen jelentősek a B1, B2, B3, B6, és H mind jelen vannak, valamint az ásványi anyagok a Cu, Fe, Zn, Ph, és a Mg.

Néhány sörfajtában a Folat (B9) olyan nagy mennyiségben van jelen, mint 100 g brokkoliban, vagy 0,5 kg paradicsomban. Ezen kívül a komló növény évszázadok óta gyógynövényként ismert. Népi megfigyelések is azt bizonyítják, hogy a komlót a szoptató anyák is használták az anyatej mennyiségének növelésére, valamint az érzékeny csecsemők nyugtatására az anyatejen keresztül. A komló megtalálható tabletta formában és különböző gyógytea keverékekben is, nyugtató, altató és emésztést elősegítő hatása van.

Vörösbor fogyasztása kifejezetten mérsékli az érelmeszesedés kialakulását, naponta egy pohárnyi, 1,5-2 dl bor kb. 15%-kal csökkenti a szívinfarktus rizikóját. A borban lévő anyagok csökkentik az inzulinrezisztenciát, kedvező hatással vannak az anyagcserére, csökkentik a pulzust és a szívet jó energetikai állapotba hozzák. Ugyanakkor ennek a mennyiségnek nincs kimutatható máj- és idegkárosító hatása és nem okoz függőséget sem.

A pálinka alkoholtartalma 40-50% körüli, hazánkban a reggeli fél kupica, illetve az étkezések előtti, aperitifként való fogyasztása terjedt el, mely nem túl kedvező élettani szempontból.
Az üres gyomorra ivott pálinka, bár étvágygerjesztő hatású, károsan hat a gyomorra.

A tömény italok fogyasztásának ideális ideje étkezés után van.
Ekkor felszívódásuk, hatásuk mértéke csökken ugyan, de a szervezet ilyenkor emésztést serkentő szerként hasznosítja. Fertőtlenítő hatása miatt a pálinka megfázás esetén is jól jöhet.

Népi gyógymódok köhögés és rekedtség ellen az ágyas pálinkák különféle formáit és a mézes pálinkát javasolják.

A pálinka önmagában jó a magas vérnyomás ellen. A foghagymás pálinka valóságos varázsszer.

Az alkoholok ételek melletti alkalmazása során azt találták, hogy mind a vörösboros, mind a sörös pácolás hat órán keresztül a káros vegyületek megjelenését 90 százalékban megakadályozta. A harmadik rákkeltő anyag
kifejlődését a sör már négy óra alatt olyan mértékben csökkentette, mint a vörösbor hat órai pácolás végére!
A kutatók úgy gondolják, hogy a sörben és a borban lévő természetes cukrok gátolják a húsban lévő, vízben oldódó molekulák kiáramlását a felszínre, ezért azok a hő hatására nem alakulnak át rákkeltő anyagokká. Arról nem is beszélve, hogy a pácolás eredményeként a hús is ízletesebb lesz.

Kertészetben a növények ápolásához is jól jöhet egy kis sör. Csodákat művel, hatására a fű is gyorsabban nő.

A sört a fodrászatban is előszeretettel használják a haj formázására és ápolására. B6 és B2 vitamintartalmának köszönhetően erősebbé és fényesebbé teszi a hajat.
A különféle hajhabok és zselék helyett is használhatják, mivel a világos sör kitűnő hajformáló. Hajmosás után a fejbőrt és a hajszálakat is jól be kell dörzsölni, majd 15 perc után bő vízzel leöblíteni.

Képek:brewingsomefun.com


A túlvilágon ez már nem segít, hát olvasd el még itt!

és ne felejtsd el megosztani a bejegyzést barátaiddal, ismerőseiddel!


2012. február 17., péntek

Koleszterin őfelsége


KORUNK MUMUSA A KOLESZTERIN!!!

MI IS AZ A KOLESZTERIN ÉS IGAZ E, HOGY KÜZDENI KELL ELLENE? 

Ha "magas értéken" áll azonnal le kell nyomni, vagy bele kell halni?

Dr. Bieler föltette azt az egyszerű kérdést, hogy hogyan tudja az érfalunk egy életen át megőrizni épségét.

Az érfalad ugyanis hasonlatos egy igen sebes sodrású patakhoz, melynek falát a víz folyton vájja.
Lassú víz partot mos. Hát még a gyors...
Ha a partot hamar kimossa a víz, hogyan lehetséges akkor, hogy a rendkívül gyors folyású véred mégsem veri szét az érfaladat?

Elgondolkodtál-e már azon, hogy ha a szíved percenként 5-20 liter vért forgat meg érrendszeredben, hogyan maradhatsz életben 80-90 évig, vagy tovább?

Az érrendszer épségét többek között egy csodálatos kenőanyag biztosítja.
Ha ez a „gépzsír” nem lenne, a véráram hamar cafatokra szaggatná az érrendszeredet.

Ezt a bámulatos kenőanyagot májad állítja elő, ez a hihetetlen szerved, mely több, mint 500 különféle feladatot tud ellátni!

Adózz egy pillanatra csodálattal májadnak, e pompás műremeknek, mely megtermeli minden kenőanyagok öregapját: a koleszterint!

A kocsidban rendszeresen cserélned kell a kenőanyagot, míg a májad jobbat készít, és nem is tudsz róla.

Kétfajta - a köznyelv által jónak és rossznak - nevezett koleszterin létezik.
Tudományosan ezt HDL és LDL koleszterinnek hívják.
Miből lesz a HDL és az LDL koleszterin?
Májadnak olajokra, zsírokra van szüksége ahhoz, hogy ezt a kiváló minőségű kenőanyagot megtermelje.
Ha megkapja a jó alapanyagot, azaz rendszeresen fogyasztasz pl. olajos magvakat, előállítja érrendszerednek a HDL-t, a jó koleszterint (nagy sűrűségű lipoprotein)
Ez védi érfaladat és így sokáig boldogan élhetsz.
Ha azonban hőkezelt olajokat, zsírokat fogyasztasz, pl. zsírban, olajban sült ételeket eszel rendszeresen, akkor baj van. Ilyenkor a májad tökéletlen végterméket állít elő, ez az LDL, a rossz koleszterin (alacsony sűrűségű lipoprotein.
Az LDL koleszterin annak az érfalra rakódó nyálkának az egyik fő alkotóeleme, amely ahelyett, hogy védené az érfalat, rárakodik, és érelzáródást okoz!
Növeli a szívroham esélyét, illetve emeli a vérnyomást.

Vagyis a HDL-LDL koleszterin arányod azon múlik, hogy mivel táplálkozol.
Ha javítani akarsz a HDL-LDL koleszterin arányodon, oda kell figyelned a táplálkozásodra.

Kerüld a zsírban, olajban sült ételeket (minden sült hús annak számít, hiszen saját zsírja hő hatására átalakul), a melegen sajtolt olajok használatát!

Ugyanakkor fokozd hidegen sajtolt olajok jelenlétét étkezéseidben!
Ne gondolj semmi misztikumra, salátádra bőven locsolj olíva-, napraforgó-, mák-, szőlőmagolajokat!

Emellett fogyassz sok olajos magvat: diót, mandulát, mogyorót, napraforgómagot stb.

Ez főleg télen fontos, mert az olajból nemcsak érrendszered kenőanyaga származik, de szervezeted ezzel tudja az állandó testhőmérsékletedet tartani.
Továbbá az olajokban található hőérzékeny E-vitamin fontos építője ez érrendszernek.

A TITOKZATOS KOLESZTERINBAJNOK...

A népi gyógymód évezredek óta ismeri és veti be ezt liliomfélék családjába tartozó növényt.
Javítja a májfunkciót, az emésztést, használták vértisztítóként, szíverősítőként.
Jól alkalmazható megfázások ellen, de mégis most a koleszterin javító hatását emelném ki a vöröshagymának.

Dr. Gurewich, a Tufts Egyetem professzorát elkeserítette a szívinfarktuson átesett betegei koleszterinszintje.

Ugyanis a szívroham egyik oka a kevés HDL koleszterin és a sok LDL koleszterin.
Ha a beteg ugyanazt az étrendet folytatja, ami szívrohamának oka volt, a jövőben szívrohamokra számíthat és előbb-utóbb belehal.
Szóval a professzor - egyik lengyel származású munkatársára hallgatva döntötte el, hogy betegeit hagymakúrára fogja. A napi egy nyers hagyma fogyasztása megdöbbentő eredményekre vezetett.
Betegeinél a HDL-LDL koleszterin aránya egy-két hónap múlva javulni kezdett, a napi egy hagyma elfogyasztásának hatására. Hamarosan a HDL koleszterin megkétszereződött és meg is maradt tartósan.
Minden 1%-nyi koleszterin szint csökkenés,2%-kal csökkenti a szívroham kockázatát!

A vöröshagyma bizonyult a leghatékonyabbnak, de csak nyersen hozott javulást.
Minél csípősebb a hagyma, annál hatásosabb.

A magyar a hagymát is hagymával ette valamikor, s még népdalaink némelyike is utalt a tarisznyában lapuló vöröshagymára.
Nem is betegeskedtek annyit az emberek, amíg kenyéren és hagymán éltünk.

Még miért jó ez Neked?

A hagyma hígítja a vért, csökkenti a vérrögképződést - sütve, főzve is -, elpusztítja a baktériumokat, szabályozza a vércukorszintet. Még az emésztést is segíti!

Koleszterinjavító hatása mellett a hagyma kiváló tüdőtisztító is, ezért a városi embernek egyenesen kötelező, bár erre a lila fajta a megfelelőbb.

Hogyan edd? - Nyersen rakhatod kenyérre, vagy vághatod salátába. A nyers fogyasztás szabályát betartva csak képzeleted szab határt annak, hogyan, mivel készíted el.

Mennyit egyél? - a kísérletek alapján már napi fél vöröshagyma hatásos.

Meddig tartson a kúrád? - ha koleszterin csökkentés a célod, legalább 2 hónapig végezd!

Összegezve, koleszterinszinted javulása érdekében:

1, Egyél több nyerset, és kerüld a zsírban, olajban sütött dolgokat.
Használj hidegen sajtolt olajat és egyél magvakat, hogy májad az érvédő HDL koleszterint állítsa elő. Ezt tanácsolja dr. Bieler.

2, Egyél hónapokig naponta legalább egy fél fej vöröshagymát, hogy megjavítsa csökkentse a rossz, és javítsa a jó koleszterin mennyiségét véredben - javasolja dr. Gurewich. Minél csípősebb a hagyma, annál jobb a hatásfoka!

+1 ötlet: az LDL koleszterin magas értéke miatt az érfalra rakódó nyálkát kiválóan oldja egy csodálatos déligyümölcs: a grapefruit.
Sajátos vegyületei úgy oldják fel a lerakódott, érszűkítő anyagot, mint zsíroldó a tűzhelyre égett zsírt. Ha nem vagy hajlandó lemondani a zsíros ételekről, legalább fogyassz rendszeresen grapefuitot!

Ne várd a csodát, mert csodák között élsz.
Egyik ilyen csoda a hagyma, kezdd el fogyasztani még ma!

Ui.: Hagymaszag ellen zárd az étkezésedet szegfűszeg vagy édesköménymag rágásával, utóbbi kiváló erjedésgátló is egyben.

A tojás: a hiedelmekkel ellentétében nem ártalmas, sőt, a jó koleszterint, a HDL-t emeli!!!

Egy jó hír:
Naponta egy pohár borocska csökkenti a koleszterin szintedet!!!

Jó étvágyat és jó hangulatot hozzá!!!

Kép forrása: fusz.hu

2012. február 9., csütörtök

Isten patikája

Isten először is az édesvizet elválasztotta a tengervíztől, majd megteremtette a földet, kertet telepített rá, és életre hívta az állatokat meg a halakat ...
Mindezt azelőtt, hogy megteremtette volna az embert.
Isten mindent teremtett, amire majdan szüksége lehet.
A legjobb gyógyszereket, amelyek akkor a leghatásosabbak, ha sajtot eszünk.
Mi, lassan tanulók ezt nem tudjuk ... Isten tökéletes utasításokat hagyott ránk arról, hogy melyik táplálék, mely testrészünket segíti!
Isten patikája! Hihetetlen!

A sárgarépa keresztmetszete az emberi szemre hasonlít.
A szembogár, az írisz és a csillag- forma vonalai tökéletes hasonlóságot mutatnak a szemmel...
És még valami: a tudomány rámutatott arra, hogy a sárgarépa hatékonyan segíti a vérellátást és a szem funkcióit!

A paradicsomnak négy kamrája van és vörös.
Szívünknek is négy kamrája van és vörös ! Minden kutatás azt támasztja alá, hogy a paradicsomban lycopin van, és hogy kiváló tápláléka a szívnek meg a vérnek.

A szőlő szív alakú fürtökben terem.
Minden szeme a vérsejtre hasonlít. Napjaink kutatásai azt mutatják, hogy a szőlőnek létfontosságú szerepe van a szív és a vértáplálásban !

A dió lekicsinyített agyra hasonlít:
van jobb és bal féltekéje , felső nagy- és alsó kisagya.
A sejt ráncai és redőzete az agytekervényekre hasonlít.
De mi azt is tudjuk, hogy a dió 3 tucatnál is több neuro-transzmittere révén az agyműködés fejlődését segíti !

A bab a vesét gyógyítja és segíti a működését.
És még valami : a babszem épp úgy néz ki, mint a vese !

A zeller, a kínai kel és a rebarbara meg más zöldségfélék a csonthoz hasonlítanak.
Ezek a táplálékok hatékonyan erősítik a csontot. Csontunk és ezek a táplálékok is egyaránt 23% nátriumot tartalmaznak.
Ha az önök tápláléka nátriumszegény, testük a csontokból von el nátriumot, amelyek ettől törékennyé válnak. Ezek a táplálékok csontvázunkat nátriummal töltik fel .

Az avokádó, kék padlizsán, körte elősegíti a méh és méhnyak működését.
Ezek a gyümölcsök hasonlítanak is ezekre a szervekre. A kutatások azt mutatják, hogy ha a nő hetente egy avokádót elfogyaszt, az a hormon-háztartás egyensúlyát segíti, és megakadályozza az alacsony születési súlyt és megelőzi a méhnyak-rákot.
Mitől van ez? Kilenc hónapig tart, míg az avokádó virágjából érett gyümölcs lesz. Az itt bemutatott mindhárom gyümölcsben 14.000 – napfény által kiválasztott – tápanyag-komponens található ( a modern tudomány csupán 141 félét különített el és adott nevet nekik).

A füge sok magot tartalmaz és párban függve nő.
A spermák mozgékonyságát és számát növeli ily módon előzve meg a férfi sterilitást.

Édesburgonya a hasnyálmirigyre hasonlít.
Cukorbetegség esetén igen hatékonyan egyenlíti ki a vércukorszintet .

Az olívabogyó a petefészek egészségét és működését segíti elő.

A narancs, a grapefruit és más citrusfélék a női emlőkre hasonlítanak.
Az emlők egészségét segítik elő, és hatékonyan javítják az emlők orv nyirok kiválasztását.

A hagyma sejtjeinkre hasonlít.
A mai kutatások azt mutatják, hogy a hagyma elősegíti hulladékok eltávolítást sejtjeinkből. Elindítja a könnyeinket, amelyek a szem epitheliális rétegeit tisztítják. Kistestvére, a fokhagyma is jelentősen segíti a hulladékok és a szabadgyökök eltávolítását a szervezetünkből.


Küldd tovább valamennyi barátodnak, mindenkinek, aki kedves a számodra.

Nézd meg a bemutatót (egérrel vagy a nyilbillentyűkkel lehet a képet váltani)Kérlek, ne felejtsd el megosztani.....

2012. február 2., csütörtök

Nátha, megfázás

Egy érdekes levél landolt ma a postaládámban, s mivel nagyon időszerű, gyorsan közzéteszem:

Nagy divatja van manapság az úgynevezett designer drogok hajszolásának. Szemfüles rendőrségünk azonnal lecsap egy üzletre, ha az Amszterdashopnak vagy Kábítószer-szaküzletnek hívja magát és bár jogszabály híján nem igazán tud eljárni, de legalább zaklatja a drogkereskedőket.

Miközben azon elmélkedem, hogy miért lehet eljárni egy vitaminkereskedővel szemben aki c-vitamint vagy cinket javasol a nátha kezelésére és nem lehet a diszkódrogok forgalmazóival szemben, hadd mutassam meg a probléma gyökerét Önnek is.

Az utcai drogok a gyógyszeripar melléktermékei. Az LSD, a Heroin és a most divatos diszkódrogok mind a gyógyszergyárak remekei. Hogy üldözik vagy mindennap reklámozzák a tévében csak attól függ, hogy sikerült e valakinek igazolni, hogy ártalmas.

Vegyük például a fenilefedrint. Ez a vegyület nem csupán a speed és az extasy nevű diszkódrogok alapanyaga, hanem a Coldrex, a NeoCitran, a Robitussin és még számos agyonreklámozott nátha elleni szer fő összetevője.

Miért szedik a fiatalok a diszkóban? Hogy feldobódjanak. Miért szedi egy náthás? Ugyan ezért. Ne gondolja, hogy ettől meggyógyul. Ezek nem gyógyszerek. Csupán bedrogozva kevésbé fogja érezni, hogy beteg. Kicsit leverte a nátha? Szedjen drogot! Recept nélkül kapható a patikákban és akár egy benzinkúton is.

A mellékhatások tekintetében kérdezze meg a gyógyszerészt vagy a benzinkutast.

Amit biztosan tudunk a phenylephrineről és származékairól, hogy függőséget okoznak. Aki rászokott, nehezen tud róla leállni és bármilyen lelki megterhelés esetén újra használni fogja. Még olyan is előfordult, hogy nátha tüneteit mutatta valaki stressz hatására, csak hogy hozzájusson a gyógyszerhez. Több nőismerősöm is a táskájában hordta a Neocitrant akkor is, amikor semmi betegsége nem volt. "Biztonságérzetet" adott nekik.
Újat mondtam? Felháborodott?

Gondolom ön is tudja, hogy a fenti gyógyszereknek van gyerekváltozata is. Képzelje, ugyan ezekből az összetevőkből állnak. Ez abból az elgondolásból jött létre, hogy ha egy gyógyszer biztonságos a felnőtteknek, akkor egy kicsi nem árthat a gyereknek sem. Tényleg így működik a gyógyszer adagolási tudomány.

Amit tehet: írjon levelet a képviselőjének. Mondja el neki, hogy nem ért egyet a pszeudoefedrin tartalmú szerek szabad forgalmazásával és helyette a méz, a cink és a c-vitamin reklámozását javasolja legalizálni. Ugyanis ma ezeknek gyógyhatást tulajdonítani tilos. Ezért látunk olyan reklámokat a tévében a c-vitaminról, hogy van lassan ható, van gyorsan ható és van a lassan és gyorsan ható. A c-vitamin gyártónak ki kell találni valami ostobaságot, mert azt mégsem mondhatja, hogy szedjen c-vitamint, hogy meg ne fázzon.

Ha mégis megfázott használja az immunrendszerét. Igyon gyógyteákat. Naponta 3-4 litert. Kanalazzon mézet, ami kitűnően csökkenti a köhögést, pihenjen, rágcsáljon gyömbért és szopogasson cink rágótablettát. Éppen annyi idő alatt fog meggyógyulni, mint ha drogokkal kezelné magát. 3-4 nap alatt.

Felnőtteknek torokfájásra egy kupica házipálinka is nagyon jó este lefekvés előtt. Kipróbáltam és bevált.

Nos, én közzétettem, hogy minél több emberhez eljusson, kérlek oszd meg Te is ismerőseiddel, barátaiddal!

Kép forrása: divapor.com